В першому рядку коду ми підключаємо бібліотеку mongoose. Далі я відкриваю з’єднання з базою даних, що я назвавmongoose_basics, за допомогою функції connect. Для підвищення продуктивності ми створимо пул MySQL, що дозволяє нам використовувати безліч підключень одночасно, а не відкривати та закривати їх вручну. Якщо ж ні, то ви можете завантажити MAMP для macOS та Windows, що надає безкоштовну локальну інфраструктуру веб-сервера та базу даних. Після завантаження відкрийте програму та натисніть Start Servers для запуску MySQL. При виявленні у файлі синтаксичних помилок у блоці виводиться повідомлення «Файл містить помилки».

Де використовувати Node JS

У цей момент ми використовуємо статичні дані для відображення інформації про користувача у форматі JSON при звертанні до кінцевої точки API за допомогою запиту за методом GET. Java вміє працювати з потоками, які підтримуються на рівні ОС, і виходить, що програма написана на Java найбільш повно використовує можливості ОС. І якщо потрібно написати високонавантажений застосунок, який буде використовувати велику кількість обчислень, то Java для цього однозначно підійде краще. Проблема в тому, що навіть маленький сервер написаний на Java буде займати багато пам’яті на диску, а також оперативну пам’ять. PHP — був створений в 1994 році Расмусом Лердфордом . Він створив програмну оболонку (інтерпретатор), яка встановлюється в якості модуля для веб-сервера Apache або Nginx.

Modules And Npm

Для властивості firstName було визначено атрибут required. Тепер під час виклику функції save Mongoose поверне помилку з повідомленням про необхідність указання значення властивості firstName. Я вирішив зробити властивість lastName без необхідності вказання її значення на випадок, якщо авторами у моїй базі даних були б Cher чи Madonna (відсутнє прізвище). Одразу після завантаження та установки MongoDB для обраної вами операційної системи, вам необхідно буде запустити базу даних. Замість того, щоб знову винаходити колесо, я хотів би запропонувати вам почитати документацію MongoDB про установку MongoDB версії Community. Наша остання задача для завершення реалізації функціональних можливостей CRUD нашого API – додання опції для видалення користувача з бази.

  • Ми радимо приділяти домашнім завданням багато часу — так курси Node.js онлайн будуть максимально корисними.
  • Саме ця теза і є одним з висновків до даної статті.
  • Тепер ми почнемо перетворювати наш API у динамічний завдяки використанню запиту за методом POST для додання нових даних.
  • Використання синхронної функції мінімально вплинуло на результат замірів (перевірив).
  • Якщо ви можете розділити кодову базу на невеликі фрагменти, її буде легше підтримувати, ніж одну роздуту кодову базу.

Npm install пакет (або npm i пакет) — Встановлення пакета. Після встановлення з’явиться підкаталог node_modules, в якому буде встановлений модуль. Запит надходить на загальний сервер через порт 80 чи 443. JS активно розвивається і він буде змінюватися — Вакансія Node.js Розробник можливо що прийде йому на зміну. З набору різних JS бібліотек і безпосередньо самої мови JS. Коли в v8 потрапляє код JS, здійснюється just in time компіляція в байт-код, який виконується у віртуальній машині, код на JS виконується все швидше і швидше.

Как Запустить Node Js На Обычном Хостинге

До того, як двинутися далі та писати код, мені хотілося би підбити підсумки того, що ми щойно вивчили. MongoDB – це база даних, котра дозволяє вам зберігати документи з динамічною структурою. Тип даних Array дозволяє вам зберігати JavaScript-подібні https://wizardsdev.com/ масиви. Завдяки цьому типу даних ви можете виконувати над даними типові JavaScript операції над масивами, наприклад, push, pop, shift, slice і т.д. Відвідайте репозиторій GitHub, щоб ознайомитися з повним кодом routes.js.

Де використовувати Node JS

Сподіваюсь, тепер ви почуваєтеся впевненим користувачем Mongoose. Якщо ви хочете дізнатися більше про Mongoose, я би радив вам вивчитиMongoose Guides, у якому поясняються більш просунуті теми, наприклад, population, middleware, promises тощо. Вступ до Mongoose не був би завершеним без прикладу пошуку запису та оновлення однієї чи більше властивостей цього об’єкту. Вище подається схема author, що поширює схему user, яку я створив у попередньому прикладі. Щоб пов’язати Author та Book, в схемі author першою властивістю зазначаємо _id типу ObjectId.

Останні Записи

_id – це стандартний синтаксис для позначення первинного ключа в Mongoose і MongoDB. Далі, як і в схемі user, я визначив властивість name, що містить first і last name автора. У наступному прикладі я збираюся створити дві нові схеми (author і book) та показати вам, як створювати зв’язок з іншою схемою. Схема book буде містити посилання на схему author.

Де використовувати Node JS

Оскільки ми створюємо, а не зчитуємо, то скористаємося тут запитом INSERT, подібно до того, як ми робили при ініціалізації бази даних. Ми відправимо цілу властивість request.body у запиті SQL. Тут ми виконуємо запит SELECT і потім відправляємо результат у форматі JSON клієнту за допомогою кінцевої точки, у якості URL-адреси якої вказано /users. Якщо ви перезапустите сервер та перейдете на сторінку за адресою /users, то побачите ті самі дані, що й раніше, проте у цей раз вони надходять динамічно. Якщо ти був змушений тимчасово припинити навчання – не потрібно знову повертатися до самого початку. Ти завжди можеш продовжити з того ж місця, де зупинився.

Руководство По Node Js

Виконується функція, задана як перший аргумент при кожному запуску події в порт 8080, тому функція сама пропонує вузлу прослуховувати подію в порт 8080. Щоб виявити це, я додав a “Мене вигнали” повідомлення, яке буде відображатися на екрані консолі кожного разу, коли буде отримано запит. Вузол буде прекрасно працюють на операційних системах Linux, Macintosh і Solaris. У Windows можна встановити його за допомогою шару емуляції Cygwin.

Чем На Самом Деле Является Node Js?

Ми будемо вивчати варіанти дизайну, які роблять Node.js унікальними, як це змінює спосіб побудови додатків та як найбільш ефективно працюють системні програми у цій моделі. Дізнайтеся, як створити модульний код, який є надійним, виразним та зрозумілим. Зрозумійте, коли використовувати зворотні виклики, випромінювачі подій та потоки.

Моє з’єднання з MongoDB не використовує ні username, ні password, ні порту користувача. Якщо вам необхідно зазначити ці опції чи будь-яку іншу при підключенні, я раджу вам подивитися документацію Mongoose про підключення. В документації дається пояснення як багатьох доступних опцій, так і процесу створення декількох з’єднань, поєднання з’єднань, реплік тощо. Запит за методом POST корисний для додання нового користувача, проте нам знадобиться запит за методом PUT для зміни даних існуючого користувача. Це означає, що при повторному виконанні запиту буде виходити той самий результат. Окрім налаштування MySQL нам також потрібне програмне забезпечення з GUI для перегляду даних бази.

Ці запити безпечні, тобто вони не змінюють стан сервера. На цей момент URL-адреси наших кінцевих точок являють собою статичні шляхи – будь то / або /users, але що якщо нам потрібно отримати дані тільки про певного користувача. Нам потрібно буде використовувати змінливу URL-адресу кінцевої точки. Повертаємося до нашого додатка, де нам потрібно підключитися до MySQL з Node.js для початку роботи з даними.